Kat adopteren

Alle katten verdienen een prettig vertrouwbaar huis, en jij kunt het nieuwe maatje worden en een kat zijn leven gezonder en gelukkiger maken. Een kat adopteren kan op een aantal manieren, zo kun je bijvoorbeeld naar een dierenasiel gaan, maar je kunt ook langsgaan bij iemand die net een nieuw nestje heeft of naar een boerderij gaan.

Een kat adopteren brengt wel veel verantwoordelijkheid met zich mee. Om jouw nieuwe kat een zo prettig mogelijk leven te kunnen geven zal tijd veel tijd, aandacht, energie en geld gaan kosten, maar geloof ons, het is het meer dan waard.

In dit artikel nemen we jou stap voor stap mee in het proces van het adopteren van een nieuwe kat.

Wat je moet weten voordat je een kat adopteert

Het zou niet verstandig zijn om geheel impulsief een nieuwe kat te adopteren voordat je weet wat er allemaal bij komt kijken, laten we daarom beginnen met de voorbereiding.

Allereerst moet je naar jezelf kijken. Wat voor persoon ben je en waarom wil je een kat in de eerste instantie? Wil je een binnenkat een buitenkat, een kitten of juist al een wat oudere kat?

Als je hierop een antwoord hebt kun je gaan kijken naar jouw woning. Een nogal belangrijke overweging is of je wel een buitenkat kan hebben als je bijvoorbeeld een kleine of helemaal geen tuin hebt. Verder kun je alvast jouw huis gaan inrichten zodat het ook prettig wordt voor de kat. Hierbij kun je denken aan waar komt de kattenbak, en wat vaak over het hoofd wordt gezien is een uitkijkpunt, Katten zijn hier dol op!

Als je niet zeker weet hoe je aan een uitkijkpunt komt kun je onze top 10 krabpalen bekijken. Hier staan een aantal bij die een goed uitzichtpunt verwerkt hebben in hun ontwerp.

Voeding en verzorging

Als jouw huis ingericht is voor het verwelkomen van een nieuwe kat, is het belangrijk om te gaan kijken wat er verder nog bij komt kijken. De voeding is bijvoorbeeld erg belangrijk, maar ook welke inentingen de kat moet krijgen wanneer hij pas net geboren is. Wat vaak over het hoofd wordt gezien in de verzorging van een kat is vermaak. Vooral een kitten vereist heel veel speeluren. Kattenspeeltjes kunnen hierbij natuurlijk helpen, maar onderschat het niet!

Klaar voor de kat?

Je hebt nu de basis informatie gelezen. Nu wordt het tijd om een kat te adopteren. Bij Stichting Dierenasiels kun je erop rekenen dat je een goede kat kunt adopteren. Mocht je nog vragen hebben kun je ons altijd bereiken via ons contactformulier.