Je kat zindelijk maken

Als je net een nieuwe kat heb zal een van je eerste bezigheden zijn om je kat zindelijk te maken. Gelukkig zal dit niet heel moeilijk zijn, omdat katten van zichzelf al erg schone dieren zijn. Kittens leren van hun moeder om hun leefomgeving niet vuil te maken. Daarom wil je kitten het graag begraven in bijvoorbeeld een kattenbak.

De kattenbak

Om jouw kat zo snel mogelijk zindelijk te maken is het belangrijk dat de kattenbak op een geschikte plek in het huis staat. Zorg dat de kattenbak niet vlak naast de eetbakjes staan, en op een plek dat als jij weggaat de kattenbak nog steeds goed bereikbaar is. Als dit niet gebeurd kan het zijn dat je kat ergens anders zijn behoefte zal moeten doen.

Hoe jij kan helpen

Door jouw kat vlak na het eten, (of als je merkt dat hij zich anders gedraagt) op de bak te zetten zal hij eraan wennen om naar de bak te gaan wanneer hij zijn behoefte voelt opkomen. Verder kun je helpen door de kattenbak vaak te verschonen en het huis netjes te houden zodat je kat een opgefrommelde kledingstuk niet vergist als een potentiële plek in plaats van de kattenbak. 

5 tips om je kat zindelijk te maken

  1. Zet je kat op de bak als je merkt dat hij zijn behoefte moet doen
  2. Haal de overkapping eraf zodat het gemakkelijker is om naar de bak te gaan
  3. Ververs het kattengrit regelmatig
  4. Plaats een extra kattenbak
  5. Houdt de vloer schoon, en kleding-vrij
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.