poes zwanger?

Is je poes zwanger? Lees alles over jouw zwangere poes

Is je poes zwanger? In dit artikel lees je alles over jouw zwangere poes, en hoe jij en je poes deze periode het beste door kunt komen.

hoe weet je of je poes zwanger is?

Twijfel je of je poes zwanger is? Allereerst is goed om te weten dat poezen vruchtbaar worden vanaf 6 maanden. Tijdens de eerste twee weken kun je moeilijk zien of je poes zwanger is. Hierna wordt haar buik al iets groter en veranderd haar gedrag. Verder zal haar eetlust toenemen en zal je meer gaan slapen. Na de twee weken kun je naar de dierenarts gaan om er zeker van te zijn of je poes inderdaad zwanger is.

Vanaf wanneer kan een poes zwanger worden?

Zoals eerder aangegeven kan een poes vanaf ongeveer 6 maanden vruchtbaar worden. Dit is ook te merken aangezien ze dan krols worden. Dit is op te merken doordat je poes (nóg) aanhankelijker wordt, en meer gaat miauwen dan gebruikelijk.

hoelang draagt een poes?

Tussen de dekking en de geboorte van de kittens (meestal 3 tot 6 per worp) zit meestal 60 tot 70 dagen.

wanneer bevalt een poes?

De weeën van je poes zullen ongeveer 12 tot 24 van te voren beginnen. Hierdoor wordt haar lichaam klaargemaakt voor de bevalling. In deze periode zal ze ook nauwelijks eetlust hebben.

hoe lang duurt bevalling poes?

Nadat de poes haarzelf heeft klaargemaakt voor de bevalling zal het per kitten ongeveer een halfuur duren. Tussen elke kitten zit een pauze van twee tot drie uur. Belangrijk is om geduldig rustig te blijven.

De dierenarts dient gebeld te worden wanneer de tijden die hierboven staat worden overschreden, of wanneer uw poes zwak is en er niks lijkt te gebeuren.

Na de bevalling?

Nadat de bevalling voorbij is heeft je poes meer voeding nodig. Zowel om weer aan te sterken en om haar kittens te voorzien van genoeg voedingstoffen. Zorg dat er schone bak water aanwezig is en verdeel een complete energierijke maaltijd over de dag.

Gerelateerde artikelen

Met je kat slapen, doen of juist niet?

 Is slapen met je kat wel goed voor je? Of is het gezond of juist onhygiënisch? Zijn er risico’s of voordelen? Als jij met je kat slaap ben je heus niet de enigste. Sterker nog de meeste kat-eigenaren slapen met hun katten. Dit is niet zo gek omdat je zacht warm en heel erg knuffelbaar [...]

Hoe hou je katten uit je tuin?

Hoe hou je katten uit de tuin? Deze vraag wordt vaak gesteld door tuiniers en dierenliefhebbers. Katten kunnen bijvoorbeeld hun behoefte doen in de tuin, aan planten eten, en planten omgooien. Verder doden katten volgens NRC gemiddeld 100 miljoen vogels per jaar in Nederland. In dit artikel geven wij tips om je kat uit de [...]

Wat je moet doen wanneer je kat is weggelopen

Wat je moet doen wanneer je kat is weggelopen Mijn kat is kwijt, wat nu? Kom je erachter dat je kat weg is? Ga dan meteen op zoek in de buurt. Neem brokjes mee waar je mee kunt rammelen (in een doosje of etensbakje) en roep de naam van je dier. Duurt het langer? Doe [...]