oud en nieuw voor jouw kat

Oud en nieuw, sommige mensen houden ervan anderen niet. Wie er al helemaal niet van houden zijn katten. In dit artikel bespreken we hoe je jouw kat oud en nieuw als zo prettig mogelijk kan laten ervaren.

Om maar gelijk te beginnen met het beste antwoord: zorg ervoor dat jouw kat een eigen plekje in jouw huis heeft waarin hij zich kan terug trekken.

Wat daarbij ook nog belangrijk is om te vermelden is om jouw kat dan ook met rust te laten. Het is een uiterst gestreste avond voor jouw kat waardoor een vertrouwde rustige plek het beste zal helpen. Zo een rustige plek kan je bijvoorbeeld maken voor je kat met behulp van een kattenmand met daarin zijn favorite speeltjes.

Een aantal tips voor jou en je kat

Tip 1

Houdt je kat gewoon lekker binnen. Hierdoor kan hij niet wegrennen als hij bang wordt en kan jij je kat relatief gemakkelijk in de gaten houden.

Tip 2

Blijf rustig. Net als honden reageren katten ook op hun baasje. als je rust en kalmte uitstraalt zal dat jouw kat meer helpen dan wanneer jij ook stress raakt.

Tip 3

Zorg dat jouw kat zich kan verschuilen op een plek waar er weinig of het liefst geen ramen zijn en het geluid gedempt kan worden.

Tip 4

Geef je kat wat afleiding. Dit kan al zo iets kleins zijn als een speeltje. Maar ook wat kattenbrokjes en wat water zal al een wereld van verschil maken.

Tip 5

Laadt de radio of tv aanstaan. Door dit constante geluid zullen de harde geluiden van het vuurwerk minder opvallen.

Tip 6

Train je kat door een aantal weken van te voren al vuurwerk geluiden af te spelen zodat jouw kat er gewent aan raakt.

Tip 7

Als alle tips niet lijken te werken kun je voor de zekerheid ook nog medicatie aanschaffen waardoor jouw kat wat rustiger wordt. Raadpleeg de dierenarts over welke medicatie het beste is voor deze situatie.