katten groeien

Katten zijn er in alle maten. Je hebt grote katten, kleine katten, dikke katten, dunne katten en alles daartussenin. Hoe groot een kat zal groeien hangt veelal af van welk ras de kat is, welke voeding de kat krijgt en hun leefstijl/omgeving.

Wat belangrijk is om te vermelding is dat de grootte waarover in dit artikel gesproken wordt de grootte is van een gezonde kat. Aangezien een kat met overgewicht ook ontzettend groot kan worden echter zal deze kat geen prettig leven ervaren.

Wanneer een kitten 12 maanden oud is zal hun persoonlijkheid dat in deze tijd ontwikkeld is minder snel gaan groeien. Echter in lengte groeien de meeste katten door tot ongeveer 18 tot 20 maanden. Dit hangt wel sterk af van het ras van de kat, want sommige katten kunnen een aantal jaar lang doorgroeien.

Straatkatten

Straatkatten zijn vaak de meestvoorkomende katten die dan ook oververtegenwoordigd zijn in de meeste asielen. Doordat straatkatten vaak minder goed aan eten kunnen komen is de kans dat deze katten tot hun volle lengte kunnen groeien aanzienlijk kleiner omdat ze in hun eerste aantal maanden niet de juiste voeding hebben gekregen. Hier kun jij verder niet veel aan doen. Wel kun je ervoor zorgen dat het gewicht van je kat mooi op pijl blijft.

Hoe je het groeien kan stimuleren

Door katten veel te laten bewegen en de juiste voeding te geven kun je de groei van de kat stimuleren. Uiteraard kun je ervoor kiezen om extra voedingssupplementen toe te voegen tijdens de groeiperiode, al is dit niet per see nodig aangezien in de normale voeding voor jouw kat al genoeg stoffen inzit dat zorgt voor een goede mix van vitamine waardoor de kat een gezonde groeicyclus tegemoet zal gaan.