kat weg

Wat je moet doen wanneer je kat is weggelopen

Mijn kat is kwijt, wat nu?

Kom je erachter dat je kat weg is? Ga dan meteen op zoek in de buurt. Neem brokjes mee waar je mee kunt rammelen (in een doosje of etensbakje) en roep de naam van je dier. Duurt het langer? Doe dan navraag in de buurt (vraag ook of mensen in hun schuur willen kijken). Hang flyers op met een duidelijke foto en omschrijving. Als je dier gechipt is, zal er als hij gevonden wordt, contact met je kunnen worden opgenomen. Je kunt ook een bericht achterlaten op websites voor vermiste dieren.

Waarom loopt een kat weg?

Er zijn meerdere redenen waarom een kat wegloopt. Grote veranderingen in huis kunnen een reden zijn, zoals een nieuw huisdier. Na een verhuizing kan de kat op zoek gaan naar het oude huis. Ook territoriumgedrag kan voor een kat een reden zijn om weg te lopen. In dat geval voelt hij zich te bedreigd door andere katten. Het kan eveneens zo zijn dat iemand in de buurt je kat lekker voer geeft, waardoor hij die plek gaat zien als zijn nieuwe huis.

 

Hoe lang moet je je kat binnenhouden na verhuizing of adopteren?

Het kost je kat even tijd om te wennen aan het nieuwe huis. Vaak wordt geadviseerd om hem zes weken binnen te houden, maar wacht in ieder geval minimaal twee weken voordat je hem naar buiten laat. Dit geldt zowel na een verhuizing, als wanneer je een nieuwe kat in huis neemt.

Hoe ver loopt een kat van huis?

De meeste katten die weglopen zijn eigenlijk heel bang. Ze lopen over het algemeen niet echt ver, maar kruipen liever ergens weg. Daarom heb je ook nog goede kans je kat in de buurt terug te vinden.

Wanneer is een kat gelukkig?

Je zult een tevreden huisgenootje hebben als je aan een aantal voorwaarden kan voldoen: zorg altijd voor een schone kattenbak, gezond en lekker voer, een warm en rustig slaapplekje. Het is goed om een krabpaal in huis te hebben, waar hij zijn krabbehoefte op kan uitleven. Bied je kat voldoende uitdaging aan. Speel regelmatig met je poes, zodat hij lekker actief kan zijn en zijn energie kwijt kwijt kan.

Gerelateerde artikelen

Met je kat slapen, doen of juist niet?

 Is slapen met je kat wel goed voor je? Of is het gezond of juist onhygiënisch? Zijn er risico’s of voordelen? Als jij met je kat slaap ben je heus niet de enigste. Sterker nog de meeste kat-eigenaren slapen met hun katten. Dit is niet zo gek omdat je zacht warm en heel erg knuffelbaar [...]

Hoe hou je katten uit je tuin?

Hoe hou je katten uit de tuin? Deze vraag wordt vaak gesteld door tuiniers en dierenliefhebbers. Katten kunnen bijvoorbeeld hun behoefte doen in de tuin, aan planten eten, en planten omgooien. Verder doden katten volgens NRC gemiddeld 100 miljoen vogels per jaar in Nederland. In dit artikel geven wij tips om je kat uit de [...]

Wat moet je doen na het overlijden van je kat

Wat moet je doen na het overlijden van je kat In dit artikel bespreken wij wat je het beste kunt doen als je kat komt te overlijden. Verder zal er nog informatie in dit artikel staan die mogelijk relevant kan zijn in deze vervelende periode. Hoe oud wordt een kat gemiddeld? Hoe oud een kat [...]